lunes, 17 de mayo de 2010

MANIFEST CONTRA EL SILENCI SOBRE L'ABÚS SEXUAL INFANTIL

Segons la Declaració Universal dels Drets Humans, el reconeixement de la dignitat inherent a tots els membres de la família i els seus drets iguals i inalienables constitueix el fonament de la llibertat, la justícia i la pau al món. Els Drets Humans són universals, indivisibles i interdependents. La Declaració Universal dels Drets de la Infància estableix, a més, que tots els nens tenen dret a desenvolupar-se de manera saludable i digna.

Els estudis de l'OMS i d'altres organitzacions, com ara Unicef, aporten xifres alarmants sobre la incidència d'abusos sexuals a menors: hi ha milions de nens al món que no gaudeixen d'aquests drets.
Avui dia, gairebé tres milions de nens són sotmesos a la prostitució forçada i, segons els estudis, el 80 % d'aquests nens han patit abusos psicològics o físics dins les seves famílies.

Atesos aquests fets, presentem a la societat aquest Manifest Contra el Silenci sobre l'abús sexual infantil. Com a persones decidides a fer alguna cosa per canviar aquesta dura realitat i garantir la dignitat i la salut dels nens, exigim:

  1. Que tots els estats impulsin i respectin polítiques educatives dirigides a enfortir la promoció i la protecció dels drets humans en els nens, i promoguin lleis clares i justes que protegeixin els menors dels abusos sexuals, i que garanteixi en tots els casos l'interès superior del menor com a prioritat, de manera que l'estat n'assumeixi la tutela si és necessari.
  2. Que les autoritats competents ofereixin a les associacions que combaten l'abús sexual a menors (com ara Save the Children, Fundació Vicky Bernadet, ASAPMI, A.S.I. NO, Global Humanitaria o PROTECT, entre d'altres) els recursos necessaris per continuar amb la seva tasca.
  3. Que aquestes associacions busquin espais de comunicació per coordinar-se i ser més efectives en la seva tasca.
  4. Que els mitjans de comunicació tractin obertament, amb claredat i sense frivolitat ni sensacionalisme, el tema dels abusos sexuals a menors.
  5. Que els docents i els altres professionals que treballen amb nens s'informin sobre les mesures de prevenció i els mecanismes de detecció d'abusos, i que es formin adequadament.
  6. Que totes les persones que coneguin casos d'abusos sexuals a menors els denunciïn.

Els qui signem aquest Manifest apel•lem al valor per defensar la integritat física i espiritual dels infants des de la família, i la seva sobirania moral. Demanem que es rebutgi totalment qualsevol pederasta, i que se'l denunciï emfàticament.

Autors del Manifest: Isabel Olid, Martina Vanda, Silvia Garza

No hay comentarios:

Publicar un comentario