lunes, 14 de junio de 2010

La lluna groga

Havia una vegada un planeta menut molt trist i gris. Els seus habitants no ho havien cuidat, i encara que tenien tots els invents i naus espacials del món, havien llençat tantes escombraries i brutícia en el camp, que ho van contaminar tot, i ja no quedaven ni plantes ni animals.

Un dia, caminant pel seu planeta, un xiquet va trobar una menuda flor roja en una cova. Estava molt malalta, a punt de morir, així que de bon tros cuidat la va arreplegar amb la seua terra i va començar a cercar un lloc on poguera cuidar-la. Va cercar i va cercar per tot el planeta, però estava tan contaminat que no podria sobreviure en cap lloc. Llavors va mirar al cel i va veure la lluna, i va pensar que aquell seria un bon lloc per a cuidar la planta.


Així que el xiquet es va posar el seu vestit d'astronauta, va pujar a una nau espacial, i va fugir amb la planta fins a la lluna. Lluny de tanta brutícia, la flor va créixer amb les cures del xiquet, que la visitava tots els dies. I tant i tan bé la va cuidar, que poc després van germinar més flors, i aqueixes flors van donar lloc a unes altres, i en poc temps la lluna sencera estava coberta de flors.


Per això ara i adés, quan les flors del xiquet s'obrin, durant alguns minuts la lluna es tenyeix d'un roig suau, i així ens recorda que si no cuidem la Terra, arribarà un dia que només haja flors en la lluna.

Traduït per Lea Ríos Brea

No hay comentarios:

Publicar un comentario